• 5 Βασικοί Τύποι Φελλού

  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φελλού για την εμφιάλωση των κρασιών; Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Τα κρασιά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και κάθε είδος έχει το δικό του φελλό. Υπάρχουν αφρώδη κρασιά με υψηλή πίεση στο εσωτερικό της φιάλης, νεαρά κρασιά που χρειάζονται οξυγόνο για την παλαίωσή τους, άλλα που χρειάζονται τέλειο κλείσιμο και πολλά άλλα. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι πέντε κύριοι τύποι φελλού που χρησιμοποιούνται για τον πωματισμό των φιαλών οίνου.

  Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021
  Δες περισσότερα
 • Γνωρίζοντας τις ζύμες . . .

  Οι ζύμες είναι μικροοργανισμοί που αποτελούν μία μικρή ομάδα μυκήτων. Αποτελούν μόλις το 1% όλων των γνωστών μυκήτων. Χρησιμοποιήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων στην παραγωγή οίνων, άρτου και μπύρας. Ζούν σε ποικίλα περιβάλλοντα όπως στο έδαφος, στο νερό, στους φλοιούς των φρούτων, στους κορμούς των δέντρων και στα φύλλα.

  Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
  Δες περισσότερα
 • Ιce Wine | Ένας γλυκός παγωμένος πειρασμός

  Ice wine ή αλλιώς κρασί του πάγου, είναι ένα γλυκό κρασί που μπορεί να κάνει το ιδανικό τελείωμα για κάθε γεύμα. Η γλυκύτητά του το κάνει εξαιρετικά δημοφιλές, ειδικά σε αυτούς που τους αρέσουν πιο γλυκά κρασιά από ποικιλίες όπως το Riesling και Gewürztraminer. Αυτό το κρασί όμως διαφέρει από τα υπόλοιπα γλυκά κρασιά σε πολλά...

  Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021
  Δες περισσότερα
 • Whisky | Πώς να επιλέξεις;

  Όλοι λίγο πολύ έχουμε σταθεί μπροστά από τα whisk(e)y που έχει μία κάβα (ή έχουμε περάσει αρκετό χρόνο στο site της) για να επιλέξουμε ποιο είναι αυτό που θα μας άρεσε περισσότερο να δοκιμάσουμε. Είτε η επιλογή αφορά προσωπική κατανάλωση, είτε προορίζεται για δώρο, γνωρίζουμε εξ ?αρχής ότι πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή, είδος και χαρακτηριστικά.

  Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021
  Δες περισσότερα
 • Prosecco| Η ανερχόμενη δύναμη

  Το Prosecco έρχεται από την περιοχή του Veneto, στην Βορειοανατολική Ιταλία. Πρόκειται για λευκό αφρώδη οίνο που παράγεται από την ομώνυμη λευκή ποικιλία σταφυλιού που ευδοκιμεί στην περιοχή. Πρόκειται για ένα φινετσάτο αφρώδες κρασί με σχετικά χαμηλό αλκοολικό τίτλο, με κύριο χαρακτηριστικό τα φρέσκα αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων και τη δροσιστική του οξύτητα.

  Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
  Δες περισσότερα
 • Τα «δάκρυα» του κρασιού

  Τι σημαίνει όταν κάποιος αναφέρεται στα δάκρυα του κρασιού; Τα έχετε παρατηρήσει ποτέ στο ποτήρι σας; Δείχνουν κάποια πληροφορία για το κρασί που πρόκειται να δοκιμάσουμε; Όσοι έχετε ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την γευστική δοκιμή οίνων ή έχετε βρεθεί σε κάποια έκθεση κρασιού σίγουρα θα έχετε ακούσει για αυτά.

  Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
  Δες περισσότερα
 • Πώς ανοίγουμε μια φιάλη κρασιού;

  Κανένας μας, αρχάριος ή μη, δεν έχει αποφύγει ατυχήματα κατά την διαδικασία ανοίγματος μιας φιάλης κρασιού. Λίγο η απειρία λίγο η λάθος τεχνική που χρησιμοποιούμε ή η χρήση ενός κακού τιρμπουσόν μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση που πολλές φορές μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε άβολα μπροστά σε γνωστούς και φίλους ή ακόμα χειρότερα σε ένα πρώτο ραντεβού.

  Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
  Δες περισσότερα
 • Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ. Μα πως;

  Ναι το ξέρω μπορεί να σκέφτεσαι αρνητικά για αυτές. Ήδη λες ποιο είναι το νόημα να πιώ σόδα με γεύση μπύρας; Όμως ας το πάρουμε λίγο από την αρχή μπας και τις δεις με άλλο μάτι.

  Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
  Δες περισσότερα
 • Οινοτουρισμός Στο Χερέθ

  Tο Χερέθ είναι γνωστό για το λευκό κρασί Σέρι, το οποίο υποβάλλεται σε μία ειδική τεχνική: ΄΄Σε ανοιχτά βαρέλια και σε επαφή με τον αέρα, αναπτύσσοντας έτσι ειδικούς ζυμομύκητες στην επιφάνεια΄΄.Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Χερέθ έχει αναπτύξει τον οινοτουρισμό πάνω στην παραδοσιακή κατεργασία του κρασιού.Ο οινοτουρισμος συνοδεύεται και με διάφορες δραστηριότητες των επισκεπτών.

  Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020
  Δες περισσότερα
 • Le Beaujolais Nouveau Est Arrive

  Το Beaujolais Nouveau είναι ένα κόκκινο κρασί που παράγεται από την ποικιλία Gamay,η οποία καλλιεργείται στο Μποζολέ της Γαλλίας. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι η άμεση εμφιάλωση του, μόλις δύο μήνες μετά τον τρύγο και η κατανάλωσή του πρέπει να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες καθώς είναι ένα κρασί φτωχό σε τανίνες που δεν επιδέχεται παλαίωση.

  Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020
  Δες περισσότερα

1 2