Κτήμα Κυρ Γιάννη Ακακίες 750ml (2021), Ροζέ Αφρώδης

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ροζ τριανταφυλλί στην όψη με ζωηρά αρώματα, κόκκινων φρούτων, και τριαντάφυλλου. Στο στόμα πληθωρικές φυσαλίδες που αναδεικνύουν τα πολύπλοκα αρώματα του ξινόμαυρου. Γεμάτο, με ζωηρή οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση. Μοναδικό, νόστιμο, με έξυπνη ισορροπία μεταξύ οξύτητας και υπολειπόμενων σακχάρων. Χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετική χρονιά για το κρασί.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5382
12,83 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Ροζ τριανταφυλλί στην όψη με ζωηρά αρώματα, κόκκινων φρούτων, και τριαντάφυλλου. Στο στόμα πληθωρικές φυσαλίδες που αναδεικνύουν τα πολύπλοκα αρώματα του ξινόμαυρου. Γεμάτο, με ζωηρή οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση. Μοναδικό, νόστιμο, με έξυπνη ισορροπία μεταξύ οξύτητας και υπολειπόμενων σακχάρων. Χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετική χρονιά για το κρασί.

 

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 100%

 

Αμπελώνας

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. και υπάγονται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμυνταίου. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Το κλίμα σε συνδυασμό με την παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο.

 

Οινοποίηση - Ωρίμανση

Το γλεύκος προέρχεται 100% από σταφύλια που επιλέχθηκαν κατά τον τρύγο, με βάση τη βέλτιστη περιεκτικότητα της ράγας σε σάκχαρα, φαινόλες και οξέα. Το βέλτιστο σημείο συγκομιδής των σταφυλιών είναι στους 10,5 βαθμούς αλκοόλ. Μετά την είσοδό τους στο οινοποιείο και πριν περάσουν από το πιεστήριο, τα σταφύλια παραμένουν για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης, έως ότου αποκτήσουν θερμοκρασία 11 - 14°C. Στη συνέχεια, ο μούστος οδηγείται στο πιεστήριο. Εκεί γίνονται τρεις πιέσεις με την άσκηση συνεχούς και σταδιακά αυξανόμενης πίεσης. Από αυτές τις τρεις πιέσεις κρατάμε τη μεσαία. Ακολουθεί η απολάσπωση του μούστου και στη συνέχεια η πρώτη αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι σύντομη και γίνεται με βάση την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής αφρώδους οίνου. Στη συνέχεια, μετά την πάροδο μερικών μηνών με αναδεύσεις σε ελαφριές οινολάσπες, ο οίνος πηγαίνει στις δεξαμενές για τη δεύτερη ζύμωση κατά την οποία δημιουργούνται οι φυσαλίδες.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζεται με πιάτα της μεσογειακής και εξωτικής κουζίνας ή και μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος.

 

Σερβίρεται

Στους 6 - 8°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Ροζέ Αφρώδης
Κατάσταση Aφρώδης
Γλυκύτητα Ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση Ξινόμαυρο
Κατηγορία ΠΟΠ Αμύνταιο
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Αμύνταιο
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 11,5
Χρονιά 2021

Αποστολή & Παράδοση Προϊόντων

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.