Κτήμα Κυρ Γιάννη Χρυσογέρακας 500ml (2017), Λευκός Γλυκός

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητα ισορροπεί με τη γλυκύτητα και προσθέτει στο κρασί κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά και μια παρατεταμένη, φρουτώδη επίγευση.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5379
31,00 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητα ισορροπεί με τη γλυκύτητα και προσθέτει στο κρασί κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά και μια παρατεταμένη, φρουτώδη επίγευση.

 

Ποικιλιακή σύνθεση

Gewurztraminer 50%, Μαλαγουζιά 50%

 

Αμπελώνας

Στην περιοχή του Αμυνταίου το κλίμα είναι ήπια ηπειρωτικό, με ψυχρούς χειμώνες, μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας και μέση ετήσια θερμοκρασία 13 °C. Ωστόσο, οι υδάτινοι όγκοι των λιμνών της περιοχής συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του έντονου ψύχους και στη δημιουργία ενός ηπιότερου μεσοκλίματος. Ανάμεσα σε δύο από αυτές τη λίμνη Πετρών και τη λίμνη Βεγορίτιδα, βρίσκεται ο λόφος της Σαμαρόπετρας, οι πλαγιές του οποίου φιλοξενούν τους γραμμικούς αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από όπου προέρχονται οι ποικιλίες Gewurztraminer και Μαλαγουζιά. Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την αμμοπηλώδη σύσταση του εδάφους και την κλίση που φτάνει και το 20% δημιουργούν συνθήκες ιδανικές για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών με έντονα αρώματα και υψηλή οξύτητα.

 

Οινοποίηση - Ωρίμανση

Τα σταφύλια καλύπτονται με δίχτυα για να προστατευτούν από τα πουλιά και παραμένουν στα αμπέλια έως και τις αρχές Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η δημιουργία ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Όταν φτάσουν στο οινοποιείο, τα σταφύλια πατιούνται σε κάθετο πιεστήριο (στροφυλιά) με διαδοχικές, ελαφριές πιέσεις. Ο χυμός που προκύπτει, αφού παραμείνει για μία νύχτα προκειμένου να καθαρίσει με στατική απολάσπωση, οδηγείται για ζύμωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια, κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία διαρκεί περίπου έναν μήνα, το κρασί παραμένει στο βαρέλι για 18μηνη ωρίμανση.

 

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζεται με μηλόπιτα, μιλφέιγ, πανακότα, κρέμα καραμελέ, γαλακτομπούρεκο, σοκολάτα γάλακτος αλλά και ποικιλίες τυριών ή foie gras.

 

Σερβίρεται

Στους 10°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Λευκός Γλυκός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Γλυκός
Κατηγορία ΠΟΠ Αμύνταιο
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Αμύνταιο
Ποσότητα Lt 1,5
Αλκοολικός Βαθμός % 14,5
Χρονιά 2017

Αποστολή & Παράδοση Προϊόντων

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.