Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό κίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης (ξύλο, φουντούκια, καπνός και βανίλια), που δένουν αρμονικά με τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας (μήλο και ροδάκινο). Πλούσιο, λιπαρό, στρογγυλό, με εξαιρετική δομή, μεταλλικότητα και έντονη αρωματική επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Ασύρτικο 100%
Aμπελώνας
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας, Σελλάδια με έκταση 60 περίπου στρεμμάτων, φυτεύτηκε για πρώτη φορά το 1992 και η φύτευσή του ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα. Η τοποθεσία του κτήματος είναι νότια, στη «ζεστή» πλευρά του νησιού της Σαντορίνης. Χαρακτηριστική είναι η αραιή φύτευση του κτήματος, περίπου 250 φυτά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Κλασσική λευκή οινοποίηση και ζύμωση σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση οινολασπών. Στη συνέχεια ακολουθεί η παραμονή 7 μήνες σε βαρέλια και 3-7 μήνες στη φιάλη με δυναμικό παλαίωσης 7-10 χρόνια.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Οστρακοειδή και ψητά ψάρια, όπως γαρίδες στη σχάρα, σολομό στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα, ριζότο με φράουλες και γαρίδες αλλά και με λευκά κρέατα, κοτόπουλο tandoori (ινδική πικάντικη σάλτσα), χοιρινό με φάβα κάπαρη και τοματάκια. Λιπαρά τυριά καπνιστά όπως Μετσοβόνε.
Σερβίρεται
Στους 10 - 12°C