Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα. 'Αγρια μούρα, σμέουρα και ξερά δαμάσκηνα είναι από τα αρώματα που ξεχωρίζουν και κρατούν μέχρι το τέλος. Συνοδεύονται από ελαφριές νότες φλούδας πορτοκαλιού και μπισκότου, τις οποίες στρογγυλεύουν οι νότες βανίλιας και μαύρης σοκολάτας, που παραμένουν για ώρα μετά το τελείωμα στον ουρανίσκο. Παρά το σχετικά πλούσιο μπουκέτο που διαθέτει, είναι ένα αρμονικό, φρέσκο, ξηρό κόκκινο κρασί.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Ξινόμαυρο - Syrah - Αγιωργίτικο
Aμπελώνας
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Domaine Florian βρίσκονται σε δύο χαρισματικές οινοποιητικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας: στον Τρίλοφο Επανωμής, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, και στο Τρίλοφο της Νάουσας.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Και οι τρεις ποικιλίες φυτεύονται στον ίδιο αμπελώνα, τρύγιονται και ζυμώνονται μαζί. Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ελαφριού αλλά ταυτόχρονα αρωματικού και καλά δομημένου κόκκινου κρασιού τύπου "Nouveau". Τα σταφύλια ξεκουράζονται στη δεξαμενή ανάδευσης (μούστου) μόνο για ένα σύντομο διάστημα, τόσο ώστε να εξαχθούν το χρώμα, τα ελαφρύτερα αρώματα και οι ελαφρές τανίνες από τη ρόγα. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε ξύλινα βαρέλια 225 λίτρων, όπου ζυμώνεται σχετικά γρήγορα, με την επακόλουθη μηλογαλακτική ζύμωση, και παλαιώνει για έξι μήνες στο βαρέλι πριν εμφιαλωθεί όσο είναι νέο.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει ψάρι στη σχάρα, πουλερικά, ένα κόκκινο κρασί για ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.
Σερβίρεται
Στους 9 - 11°C