X

Filter by:

Clear All

Japanese Whisky

Japanese whiskeys are known all over the world for their distinctive taste and high quality. Here you will find unique labels on Japanese Whiskies. Choose between BlendedSingle Malt and Single Grain.

Filters
View as Grid List
Sort by
Display per page
Umiki 500ml
45.98 €
Yamazakura 700ml
57.85 €

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το ιαπωνέζικο ουίσκι και πώς διαφέρει από άλλα ουίσκι;

 

Το ιαπωνικό ουίσκι είναι ένα ποτό που παράγεται στην Ιαπωνία με τεχνικές εμπνευσμένες κυρίως από τη σκωτσέζικη παράδοση. Ξεκινά από την απόσταξη βύνης ή καλαμποκιού και ωριμάζει σε βαρέλια. Τα ιαπωνικά ουίσκι διαφέρουν λόγω του νερού τους, που συχνά είναι πιο μαλακό και καθαρό, και της μεθοδολογίας ωρίμανσης σε ένα κλίμα που συνδυάζει τόσο το ζεστό όσο και το κρύο, προσδίδοντας στο ποτό μοναδικά χαρακτηριστικά γεύσης και αρώματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα διεθνή ουίσκι, προσφέροντας μια ιδιαίτερη γεύση.

Ποιά είναι τα κορυφαία japanese whiskey brands που διατίθενται στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος;

 

Στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος, τα κορυφαία brands ιαπωνικού ουίσκι περιλαμβάνουν τα Hibiki, Nikka, και Suntory, προσφέροντας μια ποικιλία από εξαιρετικά ποιοτικά ουίσκι. Το Hibiki είναι γνωστό για την αρμονία των αρωμάτων και γεύσεών του, ενώ τα ουίσκι Nikka προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από single malts και blends. Το Suntory, με διάσημα ποτά όπως το Yamazaki και το Hakushu, είναι επίσης πολύ δημοφιλές, αναγνωρισμένο για την κορυφαία ποιότητα και διακριτικά χαρακτηριστικά των ποτών του.

Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής του γιαπωνέζικου ουίσκι;

 

Η διαδικασία παραγωγής του γιαπωνέζικου ουίσκι ξεκινά με την επιλογή και τη ζύμωση των σιτηρών, συνήθως βύνη ή καλαμπόκι. Ακολουθεί η απόσταξη του ζυμώματος σε χάλκινους αποστακτήρες, όπου τα αλκοολικά ατμά ταξιδεύουν μέσω των αποστακτηρίων για να παραχθεί το απόσταγμα. Το γιαπωνέζικο ουίσκι ωριμάζει στη συνέχεια σε ξύλινα βαρέλια, συχνά από ιαπωνική μιζουνάρα, για να αποκτήσει πολυπλοκότητα, γεύση και χρώμα. Το μοναδικό κλίμα της Ιαπωνίας επηρεάζει την ωρίμανση, προσδίδοντας τα διακριτικά αρώματα και γεύσεις που χαρακτηρίζουν το τελικό προϊόν.

Γιατί τα japanese whiskey είναι συχνά ακριβότερα από άλλα ουίσκι;

 

Τα japanese whiskey είναι συχνά ακριβότερα λόγω της περιορισμένης παραγωγής, της υψηλής ζήτησης και της μεθοδικής διαδικασίας παρασκευής τους. Η επιλογή ποιοτικών συστατικών, όπως το εξαιρετικά καθαρό νερό και η ειδική βύνη, καθώς και η χρήση ξύλινων βαρελιών μιζουνάρας για την ωρίμανση, αυξάνουν το κόστος. Η ωρίμανση στο μοναδικό κλίμα της Ιαπωνίας, που εναλλάσσεται από ζεστό καλοκαίρι σε κρύο χειμώνα, επιτρέπει την γρήγορη αλλά ισορροπημένη ωρίμανση, προσδίδοντας μοναδικότητα στο προϊόν, αλλά και αυξάνοντας την τιμή. Η αυξημένη διεθνής φήμη και η περιορισμένη διαθεσιμότητα ορισμένων ετικετών επίσης συμβάλλουν στο υψηλότερο κόστος.

Πώς διατηρούνται τα ιαπωνέζικα ουίσκι για μέγιστη γεύση και ποιότητα;

 

Για να διατηρηθεί η μέγιστη γεύση και ποιότητα των ιαπωνικών ουίσκι, απαιτείται προσεκτική φύλαξη. Πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκιερό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας, καθώς οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσουν τη σύνθεση και το άρωμα του ποτού. Τα μπουκάλια θα πρέπει να αποθηκεύονται όρθια για να αποφεύγεται η επαφή του οινοπνεύματος με το καπάκι, το οποίο θα μπορούσε να διαλύσει τα στοιχεία του και να επηρεάσει τη γεύση. Επιπλέον, προτείνεται να ανοίγουν οι φιάλες μέσα σε λίγα χρόνια από την αγορά τους για να απολαύσετε το ουίσκι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η σωστή διαχείριση και αποθήκευση εξασφαλίζει ότι το ιαπωνικό ουίσκι θα διατηρήσει τη μοναδική του γεύση και ποιότητα για τη μέγιστη απόλαυση.

You have no items in your shopping cart.