Το 2015 η Βασιλική Ακριώτου, οινολόγος η οποία εργάζεται σε οινοποιία της Στερεάς Ελλάδας παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει την πρώτη δική της σειρά κρασιών θέλοντας να αποτυπώσει σε αυτά τόσο την εμπειρία της από την μακρόχρονη παρατήρηση του αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας όσο και την άποψη της για τις αγαπημένες της ποικιλίες σταφυλιού. Έτσι προέκυψαν οι Ορειβάτες μια σειρά κρασιών της οποίας το όνομα «δηλώνει» τον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί κάποιος για την παραγωγή ενός υψηλού επιπέδου κρασιού. Ο ιδιόκτητος μικρός οικογενειακός αμπελώνας αλλά και οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες, στις των Ορειβατών βρίσκεται στις ιστορικές Πλαταιές Βοιωτίας. Εδώ καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά και οι γαλλικές Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon.