Ιστορία

 • 1976

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  Η ιστορία της Κάβας Κωνσταντακόπουλος ξεκινά το 1976, όταν ο Ξενοφών Κωνσταντακόπουλος, ιδρύει τον Νοέμβριο του ίδιου έτους μια μικρή επιχείρηση εμπορίας ποτών και αναψυκτικών, με έδρα την περιοχή των Άνω Πετραλώνων στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα στην οδό των Τριών Ιεραρχών 151, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής ακόμα και σήμερα, όπου και παρέμεινε για περίπου 10 χρόνια. Κύρια δραστηριότητα της κάβας αποτελούσε η λιανική πώληση και η διανομή ζύθου και αναψυκτικών.

 • 1984

  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

  Το 1984 μπαίνει στην εταιρεία ο Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος, γιος του Ξενοφώντα Κωνσταντακόπουλου. Τα επόμενα χρόνια σημειώνεται μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες σηματοδοτούν την στροφή της εταιρείας προς το χονδρεμπόριο καθώς και την ανάπτυξη του πελατολογίου της.

  Ξεκινά η συνεργασία με διάφορους εισαγωγείς, η αγορά ποτών και η έναρξη νέων συμφωνιών με κάποια από τα τότε καινούργια καταστήματα.

  Ανανεώνεται και αυξάνεται το δίκτυο διανομής της εταιρείας και προσλαμβάνεται νέο προσωπικό για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται.

 • 1986

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ HORECA ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΔΡΑ

  Τον Απρίλιο του 1986, 10 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, η Κάβα Κωνσταντακόπουλος αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Η αναγνώριση των προσπαθειών μας και η συνεχής αύξηση της πελατείας μας, οδηγούν στην έναρξη της συνεργασίας μας με σημεία Horeca.

  Καθώς οι ανάγκες της εταιρείας μας αυξάνονται, αναλογικά με την αύξηση της δραστηριότητάς της, είναι επιτακτική η αλλαγή της έδρας της. Έτσι, οδηγούμαστε σε νέα πλέον έδρα, χωρίς ωστόσο να απομακρυνόμαστε από την αφετηρία μας. Το νέο κατάστημα μεταφέρεται επί της οδού των Τριών Ιεραρχών 87, στα 'Aνω Πετράλωνα.

 • 1987

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΠΟΤΩΝ

  Το 1987 η Κάβα Κωνσταντακόπουλος πιστή στον δρόμο εξέλιξης που ακολουθεί, συνάπτει τις πρώτες συνεργασίες της με μεγάλους εισαγωγείς ποτών και αναψυκτικών (ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΑΣ, ALLIED DOMECQ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ) και διευρύνει το κωδικολόγιο της, τόσο στα εγχώρια προϊόντα όσο και στα προϊόντα εισαγωγής

 • 1994

  ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Το 1994 φέρνει την Κάβα Κωνσταντακόπουλος σε ένα σημαντικό σημείο της πορείας της. Εξαγοράζει την Κάβα Γκολφινόπουλος, η οποία με έδρα το Θησείο δραστηριοποιείται στην γειτονική περιοχή. Ταυτόχρονα αναπτύσσει το στόλο της, για να μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο απαιτήσεων.

 • 1995

  ΤΕΛΙΚΗ ΕΔΡΑ

  Τον Αύγουστο του 1995, μετά από σχεδόν μια εικοσαετία δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, η έδρα μας μεταφέρεται στο σημείο όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα,στην οδό των Τριών Ιεραρχών 99 στην περιοχή των 'Aνω Πετραλώνων.

 • 2004

  ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  Το 2004, προστίθεται στην ιστορία της εταιρείας άλλος ένας σημαντικός σταθμός. Η Κάβα Κωνσταντακόπουλος εξαγοράζει την Κάβα Μιχαηλίδη, με έδρα τα Κάτω Πετράλωνα και ενισχύει σημαντικά τον στόλο και το εργατικό δυναμικό της. Η εταιρεία μας εκτός από το λιανικό εμπόριο, επενδύει πλέον με ιδιαίτερη έμφαση στην δραστηριοποίηση στο χονδρεμπόριο.

 • 2016

  ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ

  Όπως συμβαίνει σε πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις, το 2016, είναι η χρονιά η οποία σηματοδοτεί την είσοδο και την ενεργό δραστηριοποίηση της νεότερης γενιάς στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος. Με ιδιαίτερο ζήλο και ανανεωμένη ενέργεια προβαίνουμε στην δημιουργία τμήματος πωλήσεων, με συνεχή εξειδίκευση και επιμόρφωση του προσωπικού τόσο στο κομμάτι του οίνου, όσο και στο κομμάτι των πωλήσεων.

 • 2018

  ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  Η Κάβα Κωνσταντακόπουλος ακολουθώντας τα σύγχρονα δεδομένα και απαιτήσεις, τόσο στον χώρο της δραστηριότητας της όσο και στον χώρο του εμπορίου γενικότερα, συνεχίζει την σταθερή ανάπτυξή της. Ανανεώνει την εταιρική της εικόνα, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις της οπτικής επικοινωνίας και συστήνεται με ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο στο κοινό, που αναδεικνύει την διαχρονικότητά της. Αναδιαμορφώνει και εμπλουτίζει το δίκτυο διανομής της, έτσι ώστε να αντανακλά την είσοδο στην νέα αυτή εποχή και τέλος σφραγίζει την επιδίωξή της για περαιτέρω ανάπτυξη, με την είσοδό της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.