X

Filter by:

Clear All

Τσίπουρο

Το Τσίπουρο είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό από την απόσταξη στεμφύλων που παράγεται μετά το τέλος του τρύγου. Βρείτε σε αυτή την κατηγορία Αποστάγματα Σταφυλής και Τσίπουρο.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Lost Lake Distillery Απόσταγμα Gentle Beast 500ml

39,32 €

Lost Lake Distillery Απόσταγμα Σταφύλης Μoύχταρο 500ml

25,04 €

Lost Lake Distillery Απόσταγμα Σταφύλης Μαλαγουζιά 500ml

25,04 €

Lost Lake Distillery Απόσταγμα Σταφύλης Ρομπόλα 500ml

32,05 €

Απόσταγμα Σταφυλιού Τσιλιλή Μοσχάτο Αμβούργου 200ml

8,56 €

Τσίπουρο O/Purist Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

30,54 €

Τσίπουρο Αποστολάκη Με Γλυκάνισο 200ml

4,96 €

Τσίπουρο Αποστολάκη Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,86 €

Τσίπουρο Αποστολάκη Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

14,33 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Μαλαγουζιά Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,95 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Μαλαγουζιά Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

20,96 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,96 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

14,74 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,71 €

Τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

16,37 €

Τσίπουρο Ζοίνος Ζίτσα Ζήτα 200ml

5,27 €

Τσίπουρο Ηδωνικό Με Γλυκάνισο 200ml

5,64 €

Τσίπουρο Ηδωνικό Με Γλυκάνισο 700ml

17,36 €

Τσίπουρο Ηδωνικό Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,52 €

Τσίπουρο Ηδωνικό Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

16,74 €

Τσίπουρο Κανένας Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,64 €
Sold Out

Τσίπουρο Κανένας Χωρίς Γλυκάνισο 500ml

12,96 €
Sold Out

Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ 200ml

5,52 €

Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ Alba Di Munte Traminer 500ml

15,13 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Τι είναι το τσίπουρο και πώς παρασκευάζεται;

 

Το τσίπουρο είναι απόσταγμα. Τα υπολείμματα σύνθλιψης του σταφυλιού (κατά την οινοποίηση) αφήνονται να υποστούν αλκοολική ζύμωση και στη συνέχεια αποστάζονται σε άμβυκα, μαζί με νερό. Στην απόσταξη μπορεί να συμμετέχει ακόμα και οξειδωμένο κρασί ή και ζυμωμένοι χυμοί άλλων φρούτων.

02Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο τσίπουρο με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο;

 

Αν στον άμβυκα προστεθεί γλυκάνισος, τότε το τσίπουρο που προκύπτει διαθέτει το χαρακτηριστικό άρωμά του. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά.

03Ποια είναι τα πιο δημοφιλή brands τσίπουρου στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος;

 

Το Δεκαράκι, το Τσίπουρο Μπαμπατζίμ, το Τσίπουρο Τσιλιλή, το Τσίπουρο Αποστολάκη και το Κατώγι Αβέρωφ είναι τα πιο δημοφιλή στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος.

04Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να σερβίρω τσίπουρο;

 

Το τσίπουρο με γλυκάνισο απολαμβάνεται συνήθως με πάγο. Το μη αρωματισμένο ποικίλει ως προς τον τρόπο κατανάλωσης. Άλλοι το προτιμούν σε θερμοκρασία δωματίου, άλλοι το διατηρούν απλώς στο ψυγείο και άλλοι προσθέτουν πάγο για να το δροσίσουν περισσότερο. Η εποχή του έτους, κατά την οποία απολαμβάνουμε το μαγικό αυτό απόσταγμα, παίζει επίσης το ρόλο της.

05Ποια συνοδευτικά φαγητά ταιριάζουν καλύτερα με το τσίπουρο;

 

Το τσίπουρο μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα. Περισσότερο ταιριάζει με θαλασσινούς μεζέδες, πλατώ τυριών και αλλαντικών, φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς και ψητό κρέας.

06Ποια είναι η διαδικασία παλαίωσης του τσίπουρου και πώς επηρεάζει τη γεύση;

 

Η παραμονή του τσίπουρου σε βαρέλια, συνηθέστερα δρυός, προσδίδει στο τσίπουρο γεύσεις μελιού, ξύλου, βανίλιας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Συχνά, η επίγευσή του γίνεται γλυκύτερη και ξηρότερη.

07Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός premium τσίπουρου;

 

Όλα τα παλαιωμένα τσίπουρα μπορούν να θεωρούνται premium ποτά. Συνδυάζουν τον φρουτώδη χαρακτήρας του απλού τσίπουρου με τη δύναμη του βαρελιού. Ωστόσο, η παλαίωση δεν είναι ο μοναδικός δρόμος προς την premium σφραγίδα. Όταν ένα τσίπουρο είναι μονοποικιλιακό, ικανό να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της ποικιλίας προέλευσης, τότε δίκαια μπορεί να αποκαλείται premium.

08Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο τσίπουρο για δώρο;

 

Οι λάτρεις του ουίσκι θα εκτιμήσουν σίγουρα ένα παλαιωμένο τσίπουρο. Οι λάτρεις των άχρωμων αποσταγμάτων, όπως του τζιν και της βότκας, ίσως προτιμούσαν ένα τσίπουρο χωρίς άγγιγμα βαρελιού. Σε κάθε περίπτωση, ένα οποιοδήποτε τσίπουρο καταξιωμένου παραγωγού αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο.

09Ποια είναι η σωστή μέθοδος αποθήκευσης του τσίπουρου, μετά το άνοιγμα;

 

Ο κανόνας θυμίζει το ούζο. Αν το τσίπουρο έχει γλυκάνισο, τότε αποθηκεύεται εκτός ψυγείου. Αν δε διαθέτει, τότε φυλάσσεται οπουδήποτε, ανάλογα με την προτίμηση του καθένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τοποθετούν τη φιάλη στην κατάψυξη, προκειμένου να αυξήσουν το ιξώδες του ποτού και να μετριάσουν την «επιθετικότητά» του στο λαιμό.

10Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας;

 

Δύο είναι τα επίπεδα των διαφορών: οι ποικιλίες του σταφυλιού και η προσθήκη μυρωδικών. Η Θεσσαλία, για παράδειγμα, φημίζεται για τις νότες τριαντάφυλλου στο τσίπουρό της, γιατί συχνά χρησιμοποιείται το Μοσχάτο Τυρνάβου ως πρώτη ύλη. Στην Ήπειρο το τσίπουρο είναι πιο «αυστηρό». Σε πολλά μέρη της Μακεδονίας, ο γλυκάνισος κυριαρχεί στο χαρακτήρα του τσίπουρου, ενώ στην Πελοπόννησο συναντάμε μεγάλο πλουραλισμό, εξαιτίας του πλήθους ποικιλιών αμπελιού και προσεγγίσεων παρασκευής.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.