Μηχανήματα Μπύρας

Σε εμάς θα βρείτε εκτός από επώνυμες Μπύρες από όλο τον κόσμο και ψύκτες για βαρελίσια μπύρα σε συμφέρουσες τιμές.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Σύστημα Blade

494,76 €

Συχνές Ερωτήσεις

01 Ποιες είναι οι διαφορές στις θερμίδες μεταξύ των διάφορων τύπων μπύρας;

 

Κατά μέσο όρο, μια μικρή φιάλη (330 ml) μπύρας Lager περιέχει 100 θερμίδες. Ίδιο ποσό μπύρας IPA μπορεί να περιέχει ακόμα και διπλάσιες θερμίδες. Οι πιο τυπικές Ale μπύρες βρίσκονται κάπου στη μέση, με 150 θερμίδες ανά μικρή φιάλη.

02 Πώς διαφέρει η γεύση μεταξύ μπύρας Ale, Lager και IPA;

 

Όπως φανερώνει το όνομά τους, οι μπύρες IPA (India Pale Ale) αποτελούν υποκατηγορία των Ale. Κάθε τύπου μπύρα Ale ζυμώνεται σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία, για σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει πλουσιότερο αφρό, σε σχέση με μια Lager, πιο φρουτώδη γεύση και εντονότερο σώμα. Ειδικά οι IPA, έχουν πιο πικρό και παχύρευστο χαρακτήρα. Οι ελαφρύτερες Lager ζυμώνονται σε χαμηλότερη θερμοκρασία, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Έτσι, είναι πιο "τραγανές", λιγότερο πικρές από τις Ale και πολλές φορές θεωρούνται πιο δροσιστικές, εξαιτίας της "λεπτότητάς" τους.

03 Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης μπύρας χωρίς αλκοόλ;

 

Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες. Μπύρα χωρίς αλκοόλ σημαίνει και ριζικά λιγότερες θερμίδες. Παράλληλα, οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αλκοόλ, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς, εκμηδενίζονται στην "ορφανή" αυτή μπύρα.

04 Τι είναι η Radler και σε τι διαφέρει από τις άλλες μπύρες;

 

H Radler είναι ένα μίγμα μπύρας και λεμονάδας. Κατά την ανάμιξη, το ποσοστό μπύρας υπερβαίνει υποχρεωτικά το 50%, ωστόσο σπάνια υπερβαίνει το 70%. Επειδή προέρχεται από προσθήκη λεμονάδας σε Lager μπύρα, η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι μικρή, δηλαδή γύρω στο 2,5%.

05 Πώς επηρεάζει η προέλευση της μπύρας (χώρα, περιοχή) τη γεύση της;

 

Μάλλον καθόλου. Ακόμα κι αν περιορίσουμε την προσοχή μας στην Ελλάδα, θα ανακαλύψουμε εκατοντάδες παραγωγούς και κάθε δυνατό τύπο μπύρας. Άλλες πιο πικρές, άλλες πιο αρωματικές, άλλες πιο αφρώδεις. Φεύγοντας από την Ελλάδα, προς πιο παραδοσιακά ζυθοπαραγωγικές χώρες, θα ανακαλύψουμε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Εκείνο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ο τόπος προέλευσης συνδυάζεται με τη γεύση είναι μερικά "στεγανά" του παρελθόντος. Συνηθίσαμε να προέρχονται οι σταρένιες, γλυκύτερες μπύρες από τη Γερμανία, οι μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία και οι ξινές μπύρες από το Βέλγιο. Αλλά πρόκειται απλώς για μια συνήθεια...

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.