Κτήμα Κυρ Γιάννη The Fallen Oak 750ml (2019), Ερυθρός Ξηρός

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Κόκκινο βαθύ στην όψη, με μπλε ανταύγειες. Στο ποτήρι ξεδιπλώνονται, αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων και φραγκοστάφυλου. Η παρουσία του βαρελιού αγκαλιάζει το αρωματικό σύνολο, με νότες βανίλιας και καφέ. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο φρούτο, διακριτική οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, σε μια ισορροπημένη αρμονία των τριών ποικιλιών, που το καθιστούν ως ενα ευκολόπιοτο καλά αρωματικό και διαχρονικό κρασί.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5368
12,05 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Κόκκινο βαθύ στην όψη, με μπλε ανταύγειες. Στο ποτήρι ξεδιπλώνονται, αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων και φραγκοστάφυλου. Η παρουσία του βαρελιού αγκαλιάζει το αρωματικό σύνολο, με νότες βανίλιας και καφέ. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο φρούτο, διακριτική οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, σε μια ισορροπημένη αρμονία των τριών ποικιλιών, που το καθιστούν ως ενα ευκολόπιοτο καλά αρωματικό και διαχρονικό κρασί.


Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 50%, Μerlot 30%, Syrah 20%


Αμπελώνας

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230 - 320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει ποικιλόμορφη ασβεστώδη και αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 580 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 42 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα. Ειδικότερα, για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη έχουν επιλεχθεί εκείνα τα τεμάχια Ξινόμαυρου, Merlot και Syrah που εξασφαλίζουν ένα έντονο αρωματικό χαρακτήρα αυτών των ποικιλιών.


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Η πρώτη ύλη περνάει από αυστηρό έλεγχο σε τρεις διαδοχικές τράπεζες διαλογής, αφού πρώτα έχει μείνει για μία νύχτα σε θάλαμο ψύξης. Ακολουθεί μία φάση προζυμωτικής εκχύλισης 3 - 4 ημερών, στους 8 - 12°C, απουσία οξυγόνου, για την κάθε ποικιλία χωριστά. Για την ανάδειξη του αρωματικού προφίλ των ποικιλιών, οι ράγες οδηγούνται στις δεξαμενές αποβοστρυχωμένες μεν, άσπαστες δε. Το Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah ζυμώνουν στους 22 - 26°C, ενώ ο διαχωρισμός από τα στέμφυλα γίνεται 5 μέρες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση εξελίσσεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ένα μέρος σε δεξαμενές inox. Το αρχικό πάντρεμα των οίνων βάσης γίνεται τον έκτο μήνα της παλαίωσης, ενώ το τελικό χαρμάνι παραμένει στην κάβα για άλλους οκτώ μήνες πριν την εμφιάλωση. 14 μήνες σε βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Ταιριάζει με μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας όπως και με κρέατα στην σχάρα.


Σερβίρεται

Στους 14 - 16°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Ερυθρός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Κατηγορία ΠΓΕ Ημαθία
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Νάουσα
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 14,0
Χρονιά 2019
Διατροφική Σήμανση Vegan

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.