Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος Fume 750ml (2022), Λευκός Ξηρός

Λευκό κρασί που συνδυάζει τα φρέσκα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας με τις πικάντικες νότες που δίνει η παραμονή στο δρύινο βαρέλι.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5226
17,71 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χρακτηριστικά

Ανοιχτοκίτρινο λαμπερό, με ξανθοπράσινες ανταύγειες. Ελκυστική και πολύπλοκη αρωματική παρουσία που διαμορφώνεται τόσο από το σταφύλι όσο και από το βαρέλι. Εξωτικά φρούτα, φύλλα κασίς, passion fruit, βανίλια και γλυκά μπαχαρικά. Η μετρημένη οξύτητα ισορροπεί την αλκοόλη και τον όγκο του κρασιού δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο. Μακρά και επίμονη επίγευση, όπου κυριαρχούν τα εξωτικά φρούτα και το ξύλο.


Ποικιλιακή Σύνθεση

Sauvignon Blanc 100%


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια (30%), δρύινες δεξαμενές (60%), αμφορά (10%) ενώ ωριμάζει παραμένοντας στις λεπτές οινολάσπες του για 6 μήνες, με περιοδικές αναδεύσεις, κερδίζοντας έτσι σε γευστική και αρωματική πολυπλοκότητα.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Η ισχυρή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα του τού επιτρέπει να συνοδεύσει μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Αναμεσά τους όστρακα και θαλασσινά με λευκές σάλτσες, λιπαρά ψάρια ψητά, ψάρια με άσπρες σάλτσες, πίτες και τάρτες με τυριά, χοιρινό και κοτόπουλο ψητό ή λεμονάτο. Ημίσκληρα παλαιωμένα ή καπνιστά τυριά, όπως το Κασέρι της Ξάνθης ή το ποντιακό Γαΐς.


Σερβίρεται

Στους 9 - 11°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Ερυθρός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση Sauvignon Blanc
Κατηγορία ΠΓΕ Δράμα
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Δράμα
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 14,5
Χρονιά 2022

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.