Κτήμα Τέχνη Οίνου Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 750ml (2022), Λευκός Ξηρός

Παραγωγός: Κτήμα Τέχνη Οίνου

Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο οινοποιείται σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια και εντυπωσιάζει. Πληθωρικό, με συμπύκνωση και όγκο αλλά ταυτόχρονα με την χαρακτηριστική λεμονάτη ζωντάνια του Ασύρτικου, είναι ένα κρασί που τα προσφέρει όλα σε σωστές δόσεις.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5416
16,74 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο είναι ένα κρασί κρεμώδες, με δύναμη, όγκο, συμπύκνωση και ταυτόχρονα μια λεμονάτη δροσιά που καθιστά το κρασί ολοζώντανο και σπιρτώδες.


Ποικιλιακή Σύνθεση

Ασύρτικο 100%


Αμπελώνας

Οι αμπελώνες του Κτήματος Τέχνη Οίνου βρίσκονται στο Μικροχώρι Δράμας, εγκαταστάθηκαν σε 60 στρέμματα γης, σε επικλινείς τοποθεσίες, που επιλέχθηκαν για τον ευνοϊκό νότιο προσανατολισμό και τα αμμοαργιλοπηλώδη εδάφη τους.


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Πραγματοποιείται προ-ζυμωτική κρυοεκχύλιση ώστε τα αρώματα των σταφυλιών να μεταφερθούν από τους φλοιούς στο μούστο. Η ζύμωση ξεκινάει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και την έβδομη ημέρα ο μούστος και οι οινολάσπες μοιράζεται αναλογικά σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων. Η ζύμωση ολοκληρώνεται στα βαρέλια και στη συνέχεια εφαρμόζεται η μέθοδος του χειροκίνητου batonnage (ανάδευση των ευγενών οινολασπών εντός βαρελιών) για 6 περίπου μήνες, μέθοδος που χαρίζει στο κρασί όγκο, πυκνότητα και κρεμώδη αίσθηση.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζει την πληθωρικότητα με την ευθύτητα και αποτελεί ιδανικό συνοδό σε αντίστοιχα πληθωρικά πιάτα όπως ριζότο μανιταριών, μπαλοτίνα κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας, λεμονάτο χοιρινό, αρνί στο φούρνο και πιάτα τρούφας. Φυσικά τα μεγάλα, ‘κρεάτινα’ ψάρια όπως ο τόνος και ο καπνιστός σολομός αλλά και το χταπόδι με καπνιστή φάβα θα αναδειχθούν από το κρασί και θα συνομιλήσουν με τα αρώματά του.


Σερβίρεται

Στους 10 - 12°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Λευκός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση Ασύρτικο
Κατηγορία ΠΓΕ Δράμα
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Δράμα
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 13,0
Χρονιά 2022

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.