Κτήμα Κυρ Γιάννη Μπλέ Αλεπού 750ml (2020), Ερυθρός Ξηρός

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ένα κρασί με έντονο κόκκινο χρώμα και σύνθετο χαρακτήρα, που συνδυάζει αρώματα βανίλιας, σοκολάτας και δρυός από το βαρέλι, με νότες από φρούτα των δάσους και πικάντικα μπαχαρικά. Το στόμα διαθέτει όγκο, στιβαρές τανίνες και έναν παχύ χαρακτήρα που ισορροπεί με τη φίνα οξύτητα. Η παρατεταμένη επίγευση του κρασιού αφήνει στο στόμα αρώματα φρούτων, πιπεριού και κανέλας.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5374
42,41 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Ένα κρασί με έντονο κόκκινο χρώμα και σύνθετο χαρακτήρα, που συνδυάζει αρώματα βανίλιας, σοκολάτας και δρυός από το βαρέλι, με νότες από φρούτα των δάσους και πικάντικα μπαχαρικά. Το στόμα διαθέτει όγκο, στιβαρές τανίνες και έναν παχύ χαρακτήρα που ισορροπεί με τη φίνα οξύτητα. Η παρατεταμένη επίγευση του κρασιού αφήνει στο στόμα αρώματα φρούτων, πιπεριού και κανέλας.


Ποικιλιακή σύνθεση

Syrah - Merlot -Ξινόμαυρο -  Cabernet Sauvignon


Αμπελώνας

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230 - 320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει αργιλοασβεστώδη έως αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και κυρίως νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση των 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα. Ειδικότερα, για την Μπλε Αλεπού επιλέχθηκαν το Syrah που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 1 και 2, το Merlot που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 24 και το Ξινόμαυρο που καλλιεργείται στα αργιλοασβεστώδη εδάφη του τεμαχίου 9. Όλα τα τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα.


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Βασικός στόχος του οινοποιού είναι να αναδείξει τις δυνατότητες που έχει το terroir του Κτήματος για τη δημιουργία κρασιών παγκόσμιας κλάσης. Για το σκοπό αυτό, το χαρμάνι της Μπλε Αλεπούς γίνεται με επιλογή από τα καλύτερα δείγματα των βασικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη με κριτήριο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όπως η οξύτητα, ο αλκοολικός και ο φαινολικός βαθμός, η χρωματική και αρωματική ένταση. Έτσι, μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης στους 9 - 10°C, για 5 έως για την κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ξύλινες δεξαμενές σε αόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Παράλληλα γίνεται ανακύκλωση με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των γιγάρτων, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών. Το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 lit και ξύλινες δεξαμενές.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Έντονο, στιβαρό, με μια ζεστή αίσθηση του αλκοόλ και βελούδινη υφή. Ταιριάζει είτε με πιάτα της κλασσικής γαλλικής κουζίνας είτε με πιάτα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα.


Σερβίρεται

Στους 14 - 16°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Ερυθρός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Κατηγορία ΠΓΕ Ημαθία
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Νάουσα
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 14,0
Χρονιά 2020
Διατροφική Σήμανση Vegan

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.