Το Cocktail Της Εβδομάδας | Less Is More

LESS IS MORE

Το μεράκι, η αγάπη για το τσίπουρο αλλά και η επιμονή της Οικογένειας Σπυρόπουλου, δημιούργησαν αυτό το παλαιωμένο φινετσάτο απόσταγμα με εκφραστικά αρώματα και πλούσια σοκολατένια γεύση. Η άριστη πρώτη ύλη, το νερό που προέρχεται από πηγή στα ορεινά της Δίρφυς, η ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και η απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες με στήλη ανακαθαρισμού, οδηγούν σε ένα καθαρό απόσταγμα, το οποίο αφού ωριμάσει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης προέλευσης, αποκτά σύνθετο, μελωμένο και ελκυστικό χαρακτήρα.

Με αυτό το ξεχωριστό απόσταγμα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το πολύπλοκο, κομψό και συνάμα γοητευτικό cocktail.

 

Υλικά

Ποτήρι

Χαμηλό με πάγο

Μέθοδος

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα mixing glass προοδευτικά, εναλλάξ, με πάγο και ανακατεύουμε. Όταν νερώσει περίπου 27-30% το μείγμα μας, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι old fashioned και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας ή κουβερτούρα.

*Βάζουμε σε ένα μπόλ 250gr μέλι και ανακατεύουμε με 150ml καυτό νερό. Προσθέτουμε 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και το αφήνουμε να εμβαπτιστεί για περίπου 1.5 ώρες. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Γαρνιτούρα

Γαρνίρουμε με ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας ή κουβερτούρα