Η ετικέτα είναι αυτή που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα, τόσο εμπορικά όσο και αισθητικά. Εάν εστιάσετε τη προσοχή σας, θα βρείτε εκεί αρκετές πληροφορίες.
Λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα, τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης. Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αρκετά ποτοποιεία που παράγουν λικέρ εξαιρετικής ποιότητας. Από τα πιο γνωστά είναι η Μαστίχα Χίου, το Κουμ Κουάτ Κέρκυρας, το Κίτρο Νάξου, η Τεντούρα και το Ρακόμελο.
Όταν ο ιδιαίτερος κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον μπάρμαν του να ενισχύσει το συνηθισμένο του cocktail «Americano», ενισχύθηκε δεόντως με gin. Σας προτείνουμε μια νόστιμη εκδοχή της αρχικής συνταγής, χρησιμοποιώντας ρούμι Diplomatico Mantuano στη θέση του gin.
Η Μαυροδάφνη είναι ένα μαυριδερό, σχεδόν αδιαφανές κρασί με ένα σκούρο καφέ καθρεπτίζον και ένα μοβ-καφέ ιριδίζον χρώμα. Τα αρώματα και οι γεύσεις του περικλίονται από καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, σταφίδες και δαμάσκηνα.
Ο Ιταλικός αμπελώνας πιστεύεται ότι εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά από τους Έλληνες περίπου το 800 π.Χ. Ο Ιταλικός αμπελώνας μαζί με τον αμπελώνα της Γαλλίας είναι οι δύο «γίγαντες» της παγκόσμιας αγοράς του κρασιού και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των τάσεων της αγοράς.
Οι εκθέσεις κρασιού είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσεις κρασιά από όλη την Ελλάδα και να γνωρίσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία τους. Τον τελευταίο μήνα έγιναν 3 από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κρασιών στην Ελλάδα, το Peloponnese Wine Festival, τα ΒορΟινά και η έκθεση ΣΜΟΕ. Τις επισκεφθήκαμε και ξεχωρίσαμε 3 οινοποιεία.