Οι βιοδυναμικοί οίνοι διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από το χώρο του κρασιού. Οινοποιοί και καταναλωτές στέκονται άλλοτε θετικά κι άλλοτε επιφυλακτικά απέναντι στη νέα αυτή τάση.
Κάποιοι από εμάς λατρεύουν το καλοκαίρι. Το δροσιστικό cocktail Botanical Fizz θα γίνει η νέα μας συνήθεια που θα συντροφεύει τα καλοκαιρινά μας βράδια στο μπαλκόνι.
Η ετικέτα είναι αυτή που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα, τόσο εμπορικά όσο και αισθητικά. Εάν εστιάσετε τη προσοχή σας, θα βρείτε εκεί αρκετές πληροφορίες.
Λικέρ ή ηδύποτα προέρχονται από αποστάγματα, τα οποία έχουν αρωματιστεί με διάφορα προϊόντα γεωργικής προέλευσης. Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αρκετά ποτοποιεία που παράγουν λικέρ εξαιρετικής ποιότητας. Από τα πιο γνωστά είναι η Μαστίχα Χίου, το Κουμ Κουάτ Κέρκυρας, το Κίτρο Νάξου, η Τεντούρα και το Ρακόμελο.
Όταν ο ιδιαίτερος κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον μπάρμαν του να ενισχύσει το συνηθισμένο του cocktail «Americano», ενισχύθηκε δεόντως με gin. Σας προτείνουμε μια νόστιμη εκδοχή της αρχικής συνταγής, χρησιμοποιώντας ρούμι Diplomatico Mantuano στη θέση του gin.
Η Μαυροδάφνη είναι ένα μαυριδερό, σχεδόν αδιαφανές κρασί με ένα σκούρο καφέ καθρεπτίζον και ένα μοβ-καφέ ιριδίζον χρώμα. Τα αρώματα και οι γεύσεις του περικλίονται από καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, σταφίδες και δαμάσκηνα.